Σόιμπλε: Καθ' οδόν για να γίνει πιο ανταγωνιστική η Ελλάδα

Πρόοδο στις χώρες της κρίσης βλέπει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 11:48
UPD:11:52
EPA/WOLFGANG KUMM

«Λειτουργεί καλά», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας την πορεία που έχουν χαράξει η γερμανική κυβέρνηση και η Ε.Ε., δίνοντας στις χώρες της κρίσης βοήθεια για αυτοβοήθεια, όπως είπε, συνοδεύοντας δηλαδή τη βοήθεια αυτή με την εκπλήρωση όρων. 

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει πιο ανταγωνιστική, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος διαπιστώνει μεγάλη πρόοδο στις χώρες της κρίσης και στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες.

Σε συγκέντρωση του κόμματός του χθες το βράδυ στο Βερολίνο, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι Πορτογαλία και Ιρλανδία είναι έτοιμες να αποκτήσουν το 2014 και πάλι πρόσβαση στις αγορές, ενώ η Ισπανία, όπως είπε, έχει γίνει πλέον πολύ πιο ανταγωνιστική.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι μέσα από τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

«Λειτουργεί καλά», είπε ο Σόιμπλε, σχολιάζοντας την πορεία που έχουν χαράξει η γερμανική κυβέρνηση και η Ε.Ε., δίνοντας στις χώρες της κρίσης βοήθεια για αυτοβοήθεια, όπως είπε, συνοδεύοντας δηλαδή τη βοήθεια αυτή με την εκπλήρωση όρων.

Παράλληλα, τόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και η γερμανίδα υπουργός Εργασίας φον ντερ Λάιεν υπεραμύνθηκαν των προσπαθειών της γερμανικής κυβέρνησης στη μάχη κατά της ιδιαίτερα υψηλής σε ορισμένες χώρες της κρίσης νεανικής ανεργίας.

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι παρά την ανάκαμψη που διαπιστώνεται στις χώρες αυτές, θα πρέπει να επισπευσθεί η λήψη μέτρων κατά της ανεργίας των νέων, καθώς «η νέα γενιά δεν μπορεί να περιμένει πέντε χρόνια», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πηγή: Deutsche Welle
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα