Εύσημα Σόιμπλε σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 17:37
UPD:17:56
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Οπως ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ, και οι τρεις χώρες σημείωσαν «σημαντική» πρόοδο στη διαδικασία της προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διευθέτησης των προβλημάτων τους όσον αφορά τα ελλείμματα και τα χρέη τους (φωτογραφία αρχείου).

Εύσημα στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία απένειμε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ, και οι τρεις χώρες σημείωσαν «σημαντική» πρόοδο στη διαδικασία της προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διευθέτησης των προβλημάτων τους όσον αφορά τα ελλείμματα και τα χρέη τους.

Στην ίδια εκδήλωση, ο γερμανός υπουργός επανέλαβε τη γνωστή θέση της Γερμανίας σχετικά με τις διασώσεις τραπεζών.

Όπως ανέφερε, τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη δεν πρέπει να έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να μεταβιβάσουν την ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζές τους στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.

Ως γνωστόν, το Βερολίνο εμπλέκει σχεδόν εξ αρχής τους ανασφάλιστους καταθέτες σε περίπτωση εξυγίανσης ή εκκαθάρισης ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάντως τηρεί άλλη στάση.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, το κλιμάκιο των ελεγκτών της τρόικας καταφθάνει στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα και από την Τρίτη 4 Ιουνίου ξεκινά νέο έλεγχο στην ελληνική οικονομία για να διαπιστώσει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, αλλά και να δώσει κατευθύνσεις στην κυβέρνηση, εν όψει του εξονυχιστικού και κρίσιμου ελέγχου του Σεπτεμβρίου που θα φέρει και νέα μέτρα, το βάρος των οποίων θα είναι ανάλογο των αποκλίσεων που θα έχουν καταγραφεί μέχρι τότε στον προϋπολογισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα