Γιούνκερ: Εξαφανίστηκε η λέξη «Grexit»

«Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά σε έξοδο από το ευρώ το 2012»
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 16:31
UPD:16:35
REUTERS/LAURENT DUBRULE

«Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, η φημολογία σε όλο τον κόσμο αφορούσε ένα Grexit. Τώρα αυτή η απαίσια λέξη έχει εξαφανιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup και νυν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ είχε βρεθεί η Ελλάδα το 2012, όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup και νυν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο MNI News.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ωστόσο για κάποιο διάστημα πέρυσι το σενάριο του Grexit φαινόταν πολύ πιθανό.

«Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, η φημολογία σε όλο τον κόσμο αφορούσε ένα Grexit. Τώρα αυτή η απαίσια λέξη έχει εξαφανιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ήμασταν πολύ κοντά [σε μια έξοδο της Ελλάδας]», είπε ο Γιούνκερ, σημειώνοντας πως αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε λάβει τις αποφάσεις που έλαβε, η έξοδος από το ευρώ δεν θα ήταν απλά μια πιθανότητα, αλλά μια πραγματικότητα.

Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε πως η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου μετρίασε τους φόβους ότι η Ελλάδα δεν θα τηρούσε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

«Έχουμε καλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ότι τα εναπομείναντα μέρη του προγράμματος θα εφαρμοστούν τους προσεχείς μήνες, ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι σε μερικά χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές», επεσήμανε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα