Στάση αναμονής από την ΕΚΤ

Αμετάβλητα αναμένονται τα επιτόκια
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 13:09
UPD:13:09
EPA/ARNE DEDERT

Η Ευρωζώνη βρίσκεται σε τροχιά «πολύ σταδιακής ανάκαμψης» αργότερα φέτος χάρη στη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και στη ζήτηση από το εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Αμετάβλητα θα αφήσει πιθανότητα τα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) στη συνεδρίαση της Πέμπτης, τηρώντας στάση αναμονής προκειμένου να δει αν θα υλοποιηθεί η οικονομική ανάκαμψη που αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τον περασμένο μήνα, η ΕΚΤ μείωσε το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν έκτοτε επισημάνει ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο μείωσης.

Η Ευρωζώνη βρίσκεται σε τροχιά «πολύ σταδιακής ανάκαμψης» αργότερα φέτος χάρη στη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και στη ζήτηση από το εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τη Δευτέρα.

Αν και η ανάκαμψη θεωρείται εύθραυστη, η πλειονότητα των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεψαν ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, εξάλλου, οι νέες προβλέψεις της ΕΚΤ για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα