CSFB: Αναβάθμιση αξιολόγησης για Vodafone

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2003 16:44

Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ τράπεζα Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τη Vodafone-Panafon, σε «outperform» από «neutral», διατηρώντας αμετάβλητη την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρείας, στα 6,50 ευρώ.

Η Vodafone-Panafon αποτελεί τη μοναδική θυγατρική της Vodafone στην Ευρώπη που έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και εκτός εγχώριας αγοράς, εξασφαλίζοντας μερίδιο 49% και τον έλεγχο της διοίκησης της Vodafone Albania.

Η στρατηγική που εφαρμόζει η εταιρεία για την είσοδό της στην αλβανική αγορά έχει μέχρι στιγμής στεφθεί με επιτυχία. Εκτός της Αλβανίας, οι αναλυτές της CSFB εκτιμούν πως υπάρχουν λίγες επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή των Βαλκανίων που ταιριάζουν στα κριτήρια της Vodafone-Panafon, θεωρώντας παράλληλα πως η επιθυμία του ομίλου Vodafone να επεκταθεί γεωγραφικά σε νέες αγορές προς το παρόν είναι περιορισμένη.

Ο όμιλος Vodafone έχει αποπειραθεί να αποκτήσει τον έλεγχο των άλλων τριών θυγατρικών του στην Ευρώπη (Europolitan, Libertel και Telecel), γι' αυτό και οι αναλυτές της CSFB θεωρούν πως υπάρχουν πιθανότητες να ακολουθήσει ανάλογη τακτική και με τη Vodafone-Panafon.

Εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες θυγατρικές της Vodafone αλλά και σε σύγκριση με την ίδια τη Vodafone, η αξία της Vodafone-Panafon κατά τη CSFΒ θεωρείται υποτιμημένη, γεγονός που προσφέρει την ευκαιρία στη Vodafone να υποβάλει προσφορά σε τιμή υψηλότερη από την τρέχουσα τιμή της μετοχής της Vodafone-Panafon.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα