Κύπρος: Βέτο από τρόικα στις εξουσίες του ΥΠΟΙΚ

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 16:50
UPD:17:09
REUTERS/ANDREAS MANOLIS

Η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ντίλια Βελκουλέσκου, η αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιζαμπέλ βον Κόππεν Μέρτες και ο αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάαρτεν Βερβέι φθάνουν στο κοινοβούλιο στη Λευκωσία (φωτογραφία αρχείου).

Τη διαφωνία της στην προσπάθεια της κυπριακής Βουλής να μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών εξουσίες που έχει η Κεντρική Τράπεζα, ως Αρχή Εξυγίανσης, εκφράζει η τρόικα.

Σε επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα, η τρόικα επισημαίνει ότι η ρύθμιση που επιδιώκει η Βουλή θα καθυστερήσει τη διαδικασία εξόδου της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Ανδρέας Τρόκκος, είπε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών ότι για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες της τρόικας θα πρέπει η Αρχή Εξυγίανσης να είναι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και στη λήψη αποφάσεων να λαμβάνεται υπόψη η σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών.

Εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας, ο Μιχάλης Στυλιανού ανέφερε ότι σε περίπτωση που τροποποιηθεί ο νόμος θα δημιουργηθούν πρακτικά προβλήματα και θα υπάρχει καθυστέρηση στους καθημερινούς ελέγχους και διαδικασίες, που ακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα για την εξυγίανση.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα