Και με κοινωνικά κριτήρια οι αποφάσεις του Eurogroup

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 16:06
UPD:16:14
REUTERS/BENOIT TESSIER

Στόχος είναι οι εργασίες του Eurogroup να μην βασίζονται μόνο σε οικονομικούς δείκτες, αλλά σε ένα γενικότερο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και κοινωνικούς δείκτες, όπως ανέφερε ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Τιερί Ρεπαντέν.

Τον εμπλουτισμό των κριτηρίων βάσει των οποίων λαμβάνονται οι αποφάσεις του Eurogroup με κοινωνικούς δείκτες εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Τιερί Ρεπαντέν.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir, στόχος είναι οι εργασίες του Eurogroup να μην βασίζονται μόνο σε οικονομικούς δείκτες, αλλά σε ένα γενικότερο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και κοινωνικούς δείκτες, όπως την ανεργία, τα προβλήματα υγείας κ.ά.

Όσον αφορά στις πρόσφατες γαλλογερμανικές προτάσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Eurogroup, ο γάλλος υπουργός σημείωσε ότι η πρόταση για τον ορισμό ενός μόνιμου προέδρου του Εurogroup, προβλέπει επίσης τη σύσταση μιας παρόμοιας δομής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία θα είναι σε θέση να συζητά τις προτάσεις του συμβουλίου υπουργών.

Προσέθεσε, επίσης, ότι θα υπάρχει επιπλέον και μία ειδική Γραμματεία η οποία θα λειτουργεί ως «ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Eurogroup και τις Συνόδους των Αρχηγών Κρατών».

Ερωτηθείς εάν το ρόλο του Προέδρου πλήρους απασχόλησης του Eurogroup μπορεί να τον αναλάβει ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ο υπουργός απάντησε «όχι, διότι ένας Επίτροπος είναι ήδη ιδιαίτερα απασχολημένος. Η πρόταση αφορά κάποιον ο οποίος θα ήταν απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό το έργο».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα