Οι οφειλές προς τους ναυτικούς στο επίκεντρο συνάντησης Κ. Μουσουρούλη - ΣΕΕΝ

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 15:56
UPD:17:42
EUROKINISSI

Ο υπουργός κάλεσε τους ακτοπλόους να προχωρήσουν στην τακτοποίηση των οφειλομένων στους ναυτικούς, στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις (φωτογραφία αρχείου).

Το θέμα της καταβολής οφειλόμενων δεδουλευμένων σε ναυτικούς εξετάστηκε σε συνάντηση που είχαν χθες βράδυ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Ο υπουργός κάλεσε τους ακτοπλόους να προχωρήσουν στην τακτοποίηση των οφειλομένων στους ναυτικούς, στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Ο ΣΕΕΝ από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία επικοινωνίας με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με στόχο την επίσπευση του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης, ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη και η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ορισμένοι εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών, αναμένεται να δώσουν κάποιο μέρος των χρημάτων από τις οφειλές προς τους ναυτικούς την Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Η ΠΝΟ έχι προειδοποιήσει με συνδικαλιστική παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα μηνών, δίνοντας μάλιστα διορία έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος έχει ζητήσει για το θέμα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για το θέμα, τόνισαν ότι πράγματι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτικούς, αλλά απέδωσαν το πρόβλημα στην περιορισμένη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από τις τράπεζες, στη μείωση της επιβατικής κίνησης το πρώτο τρίμηνο και στο γεγονός ότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών δεν λειτουργούν πλέον επί πιστώσει.

Εκτίμησαν επίσης ότι η κατάσταση στην αγορά θα ομαλοποιηθεί με την κορύφωση της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα