EEA: Λύση για τη δημοσίευση ισολογισμών

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 09:25
UPD:11:08
Shutterstock

Nα αναζητήσουν τη βέλτιστη λύση σε ό,τι αφορά τη δημοσίευση των ισολογισμών επιχειρήσεων, που δεν θα φέρνει αντιμέτωπο το ΓΕΜΗ, τις επιχειρήσεις και τα επιμελητήρια με άλλους κλάδους και δεν θα πλήττει τον πλουραλισμό της ενημέρωσης, που είναι κατάκτηση για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τη δημοκρατία, καλεί τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το ΕΕΑ, με δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες ανακοίνωσή του, θεωρεί πως η λειτουργία του ΓΕΜΗ «δεν πρέπει να ταυτιστεί με τον ευνουχισμό της οικονομικής ενημέρωσης την οποία ιδίως σήμερα έχουν μεγάλη ανάγκη οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες».

Η δημοσίευση των ισολογισμών στις ιστοσελίδες των ίδιων των επιχειρήσεων, όπως προβλέπεται στο ΓΕΜΗ, σημειώνει το ΕΕΑ, ενώ για την επιχείρηση συνιστά μια εξοικονόμηση γύρω στα 350 ευρώ, αποστερεί από τις οικονομικές εφημερίδες ένα σημαντικό πόρο, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες στους εργαζομένους των εφημερίδων για το μέλλον τους.

Το ΓΕΜΗ δεν πρέπει να «στιγματιστεί», τονίζεται χαρακτηριστικά, από τα πρώτα του βήματα ως υπαίτιο για περισσότερες απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο εφημερίδων, διότι αυτό θα υπονομεύσει την πορεία του και την αποδοχή του από την κοινωνία.

Παράλληλα, η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ζητεί από την ΚΕΕΕ, η οποία έχει επιφορτιστεί με τη λειτουργία του ΓΕΜΗ, να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την έναρξη διαλόγου με όλους τους αρμόδιους φορείς, ως προς την προσφορότητα και αποτελεσματικότητα του συνόλου των ρυθμίσεων που αφορούν την ομαλή λειτουργία του ΓΕΜΗ, βασισμένη στη μέχρι τώρα εμπειρία από την καθημερινή λειτουργία του.

Τέλος, υπογραμμίζει πως «σε ό,τι αφορά το πεδίο ευθύνης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στη διαχείριση του ΓΕΜΗ, τα μέλη του πρέπει να είναι απολύτως βέβαια ότι οι διαδικασίες διεκπεραιώνονται με ταχύτητα και εγκυρότητα».   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα