Πρατ: Η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει ξανά τα επιτόκια

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 13:33
UPD:13:44
EPA/OLIVIER HOSLET

«Με τη μείωση του επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, η ΕΚΤ σηματοδότησε ότι το περιθώριο για νομισματική χαλάρωση δεν έχει εξαντληθεί», γράφει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πίτερ Πρατ, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Νέα μείωση του ευρωεπιτοκίου προαναγγέλλει ουσιαστικά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πίτερ Πρατ, λέγοντας πως η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκιά της για να ενισχύσει την οικονομία.

Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ αναφέρει πως η μείωση του βασικού παρεμβατικού επιτοκίου από το 0,75% στο 0,5% στις αρχές Μαΐου θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία.

«Με τη μείωση του επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, η ΕΚΤ σηματοδότησε ότι το περιθώριο για νομισματική χαλάρωση δεν έχει εξαντληθεί», γράφει ο Πρατ, προσθέτοντας: «Σηματοδοτήσαμε επίσης ότι η (επεκτατική) νομισματική πολιτική μπορεί να διατηρηθεί για όσο χρειαστεί».

Σε άλλη συνέντευξη του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, ο Πίτερ Πρατ επισημαίνει ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη επιχειρησιακά για αρνητικά επιτόκια προσθέτοντας, ωστόσο, όπως λέει, μία τέτοια κίνηση θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα