Νουαγιέ: Με περικοπή δαπανών η δημοσιονομική εξυγίανση στη Γαλλία

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 11:56
UPD:12:04
EPA/FRANCK ROBICHON

«Η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί πλέον στις δημόσιες δαπάνες για να επιτύχει τον στόχο της, καθώς τα φορολογικά βάρη έχουν αυξηθεί κατά πολύ και περαιτέρω αυξήσεις στις μισθολογικές εισφορές μπορεί να οδηγήσουν σε επιδείνωση της δραστηριότητας και της απασχόλησης», αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ.

Στην περικοπή των δαπανών θα πρέπει να επικεντρωθεί η γαλλική κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αύξηση της φορολογίας, υποστηρίζει ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Κριστιάν Νουαγιέ.

Όπως επισημαίνει στην εισαγωγή της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας της Γαλλίας, το επενδυτικό κλίμα στη Γαλλία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της για ισοσκέλιση του προϋπολογισμού σε διαρθρωτική βάση -μετά από εξαιρεση των επιχειρηματικών κύκλων- έως το 2016.

«Η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί πλέον στις δημόσιες δαπάνες για να επιτύχει τον στόχο της, καθώς τα φορολογικά βάρη έχουν αυξηθεί κατά πολύ και περαιτέρω αυξήσεις στις μισθολογικές εισφορές μπορεί να οδηγήσουν σε επιδείνωση της δραστηριότητας και της απασχόλησης», αναφέρει.

Όπως επισημαίνει το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, οι δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας, οι οποίες ανέρχονται στο 30% του ΑΕΠ, είναι μη βιώσιμες και ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν είναι με μείωση των δαπανών και όχι αύξηση των εισφορών.

Ο κ. Νουαγιέ, τέλος, χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στην αγορά εργασίας από τις αρχές του έτους τονίζοντας όμως ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα