Γαλλία: Αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων ζητεί ο Μπαρόζο

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 11:36
UPD:11:43
REUTERS/ERIC VIDAL

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε ότι το Παρίσι πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να λάβει διετή παράταση για τη μείωση του ελλείμματός του κάτω από το 3% του ΑΕΠ όπως έχει υποσχεθεί.

Την εφαρμογή ενός αξιόπιστου προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών ζητεί από τη Γαλλία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τη στιγμή που νέα στοιχεία έδειξαν πως η Νο2 οικονομία της Ευρώπης εισήλθε σε ύφεση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι το Παρίσι πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να λάβει διετή παράταση για τη μείωση του ελλείμματός του κάτω από το 3% του ΑΕΠ όπως έχει υποσχεθεί.

Η Ε.Ε. θα εγκρίνει την παράταση αυτή «εάν η Γαλλία παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσει η χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», είπε ο Μπαρόζο στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Τη στιγμή που τα πρώτα στοιχεία σήμερα δείχνουν υποχώρηση κατά 0,2% του γαλλικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2013, ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Η αλήθεια είναι ότι η Γαλλία έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της τα τελευταία 20 χρόνια», υποστήριξε ο Μπαρόζο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα