Στο 9,2% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το Φεβρουάριο

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2003 10:33

ΑΥΞΗΣΗ για τέταρτο διαδοχικό μήνα σημείωσε το Φεβρουάριο η ανεργία στη Γαλλία, καθώς οι εγχώριες επιχειρήσεις συνέχισαν να προχωρούν σε απολύσεις στο πλαίσιο προσπαθειών για μείωση του κόστους.

Οικονομολόγοι αναμένουν περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών στη γαλλική αγορά εργασίας εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί ο πόλεμος στο Ιράκ.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 19.000 ανεβάζοντας το ποσοστό ανεργίας στο 9,2% από 9,1% τον Ιανουάριο.

Η αύξηση αυτή ήταν πάντως σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών σε έρευνα που διενήργησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal Europe, η Credit Agricole και η Credit Lyonnais θα απολύσουν περίπου 3.500 εργαζομένους από το τμήμα τραπεζικών επενδύσεών τους, όταν θα ολοκληρώσουν την προτεινόμενη συγχώνευσή τους.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να προστεθούν στη χθεσινή ανακοίνωση ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης των Γάλλων επιχειρηματιών τον Μάρτιο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2002.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης που προέκυψε από έρευνα σε 2.000 επιχειρήσεις περίπου υποχώρησε το Μάρτιο στις 94 μονάδες, από 97 το Φεβρουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για μικρή πτώση του δείκτη στις 96.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα