Πτώση στη Wall Street

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 23:57
UPD:24/05/2013 00:01

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας εξαιτίας των στοιχείων για συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητα στην Κίνα αλλά και μετά την ανησυχία που προκάλεσε η ομιλία του επικεφαλής της Fed Μπεν Μπερνάνκι.

Ειδικότερα, συρρίκνωση παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα το Μάιο, για πρώτη φορά σε διάστημα επτά μηνών, καθώς μειώθηκαν οι νέες παραγγελίες, σύμφωνα με την έρευνα της HSBC για τον κλάδο της μεταποίησης.

Ο προκαταρκτικός δείκτης PMI για αυτόν τον μήνα υποχώρησε στις 49,6 μονάδες από 50,4 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο, υποδηλώνοντας συρρίκνωση της δραστηριότητας για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, ο διοικητής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τερματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων εντός των προσεχών μηνών.

Την ίδια ώρα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο υποχώρησε ο δείκτης μεταποίησης στις ΗΠΑ τον Μάιο, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 51,9 μονάδες από 52,1 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Markit.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των HP και Boeing ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Alcoa και Johnson % Johnson.

Ο δείκτης Dow σημείωσε πτώση 0,08% στις 15.294,73 μονάδες, ο δείκτης S&P υποχώρησε κατά 0,29% στις 1.650,54 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,11% στις 3.459,42 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα