Στάση αναμονής στη Wall Street

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 16:39
UPD:17:13

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της Wall Street, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της σημερινής ομιλίας του διοικητή της Fed ενώπιον του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις στην αγορά, ο κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να υιοθετήσει μετριοπαθείς τόνους, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για σταδιακή απόσυρση των επεκτατικών νομισματικών μέτρων. Σε αυτή την περίπτωση, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος στη Wall Street θα συνεχιστεί.

«Μια διαφοροποίηση από τις προηγούμενες δηλώσεις θα έχει, φυσικά, μεγάλη επίδραση στην αγορά, αν και πιστεύω ότι [η στάση του Μπερνάνκι] θα παραμείνει η ίδια», σχολιάζει στο Reuters ο Ρικ Μέκλερ από τη LibertyView Capital Management στο Νιου Τζέρσεϊ. «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η Fed δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο για τις μετοχές», προσθέτει ο αναλυτής.

Στις 16.35 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones  ενισχυόταν κατά 0,12% στις15.404,24 μονάδες, ο Standard & Poor's 500 κατέγραφε οριακά κέρδη 0,1% στις 1.670,65 μονάδες και ο Nasdaq Composite  σημείωνε ανεπαίσθητη άνοδο στις 3.504.35 μονάδες.

Αξιόλογα κέρδη, της τάξης του 3,47%, κατέγραφε την ίδια ώρα η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα διαθέσει στους μετόχους το υπόλοιπο μερίδιο που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κτηνιατρικών ειδών Zoetis.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα