Π. Δημητριάδης: Δύσβατος ο δρόμος της εξυγίανσης στην Κύπρο

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 12:56
UPD:13:22
EPA/STR

Η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο μπροστά, ανέφερε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης. «Ωστόσο, μετά από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας, υπάρχει επιτέλους δίοδος προς τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική ανάκαμψη».

«Ουσιαστικούς» κινδύνους για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας αλλά και ανησυχίες για βαθύτερη της προβλεπόμενης ύφεσης στη χώρα διαπιστώνει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

Σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ στη Λευκωσία, που διάβασε ο ανώτερος διευθυντής της κεντρικής τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι οι μακροοικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν ασυνήθιστα υψηλοί, δεδομένων των αβέβαιων επιπτώσεων της τραπεζικής κρίσης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην οικονομική δραστηριότητα.

Η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο μπροστά, είπε. «Ωστόσο, μετά από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας, υπάρχει επιτέλους δίοδος προς τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική ανάκαμψη. Απαιτείται χρόνος για να μπορέσει η οικονομία να αντιμετωπίσει τις ανισορροπίες της, να προσαρμοστεί στις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στον τραπεζικό τομέα και την προσαρμογή του επιχειρηματικού μοντέλου που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα