Βρετανία: Σε χαμηλό επταμήνου ο πληθωρισμός

Υποχώρησε στο 2,4% τον Απρίλιο
Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 12:14
UPD:13:01
EPA/ANDY RAIN

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Βρετανίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,4% σε σχέση με πέρυσι, έναντι ανόδου 2,8% που είχε σημειώσει τον Μάρτιο.

Πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου εμφάνισε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε σε χαμηλό επτά μηνών, ενώ οι τιμές παραγωγού σημείωσαν τη μικρότερη αύξηση από το 2009, καθώς υποχώρησαν οι τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,4% σε σχέση με πέρυσι, έναντι ανόδου 2,8% που είχε σημειώσει τον Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν τον πληθωρισμό στο 2,6%.

Επιβράδυνση παρουσίασε όμως και ο δομικός πληθωρισμός, ενώ οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν ετησίως κατά 1,1%. Πρόκειται για τη μικρότερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και εκτίμησε ότι η αύξηση των τιμών ίσως φτάσει στον στόχο του 2% νωρίτερα του αναμενόμενου.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα