Βελτίωση των προοπτικών ανάκαμψης στη Βρετανία

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 14:34
UPD:14:57
EPA/ANDY RAIN

Ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας με πιο δυναμικούς ρυθμούς «βλέπει» η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του έτους θα ανέλθει στο 0,3%.

Κατά την παρουσίαση της τριμηνιαίας έκθεσης για τον πληθωρισμό, ο διοικητής της BoE, Μέρβιν Κινγκ, επισήμανε ότι η βρετανική οικονομία «αναμένεται να παρουσιάσει μέτρια και βιώσιμη ανάκαμψη την επόμενη τριετία. Στις προβλέψεις Φεβρουαρίου, η BoE εκτιμούσε ότι η ανάκαμψη θα είναι «αργή αλλά βιώσιμη».

YOUTUBE/BANKOFENGLANDUK

Η παρουσίαση του Μέρβιν Κινγκ

«Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, η ανάπτυξη αναμένεται λίγο ισχυρότερη και ο πληθωρισμός λίγο ασθενέστερος απ’ ό,τι εκτιμούσαμε πριν από τρεις μήνες. Είναι η πρώτη φορά που μπορώ να το πω αυτό από πριν τη χρηματοοικονομική κρίση», δήλωσε ο Μέρβιν Κινγκ.

Όσον αφορά στον ετήσιο πληθωρισμό, η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι θα μειωθεί στο 2% την επόμενη διετία, από 2,8% που είναι σήμερα. Στις εκτιμήσεις που είχε δημοσιοποιήσει τον Φεβρουάριο, «έβλεπε» μείωση του πληθωρισμού στο 2,3%.

«Δεν είναι εποχή για αυταρέσκειες, όμως. Πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας», υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα