Χρ. Πισσαρίδης: Δεν είναι λύση η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 11:57
UPD:12:00
EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Χαρακτηρίζοντας την παρούσα κατάσταση στην Ευρωζώνη ως δυσάρεστη και ιδιαίτερα δύσκολη, ο κύπριος οικονομολόγος τόνισε την ανάγκη ενός πιο υγιούς μέλλοντος, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μέσω της τραπεζικής ένωσης αλλά της δημοσιονομικής ένωσης.

Η Ευρωζώνη είτε θα ξηλωθεί εκ των έσω, είτε όλοι μαζί θα πρέπει να ενδυναμώσουν τα θεμέλιά της και το κοινό νόμισμα, υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Σε ομιλία του στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος με τίτλο «Πέντε χρόνια Ευρώ στην Κύπρο», ο κ. Πισσαρίδης τόνισε πως δεν είναι λύση για την Ευρωζώνη η έξοδος της Κύπρου ή οποιασδήποτε άλλης χώρας που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Χαρακτηρίζοντας την παρούσα κατάσταση στην Ευρωζώνη ως δυσάρεστη και ιδιαίτερα δύσκολη, ο κύπριος οικονομολόγος τόνισε την ανάγκη ενός πιο υγιούς μέλλοντος, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μέσω της τραπεζικής ένωσης αλλά της δημοσιονομικής ένωσης. Όπως είπε, μετά από χρόνια λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων, η Ευρώπη χρειάζεται προγράμματα υποδομής και νέους θεσμούς. Υπογράμμισε δε την ανάγκη δημιουργίας ενός Συμβουλίου Δημοσιονομικής Πολιτικής στην Ευρωζώνη.

Η αγορά εργασίας χρειάζεται ευελιξία, ιδιαίτερα στις χώρες του νότου, είπε, εξηγώντας πως με τον όρο ευελιξία εννοεί περισσότερη ελευθερία στους εργοδότες να τρέξουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς πολλούς κανόνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα