Άσμουσεν: Ταχύτερη ανάπτυξη στη Γερμανία το β’ τρίμηνο

Καλεί το Βερολίνο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 14:59
UPD:15:07
REUTERS/ALEX DOMANSKI

«Νομίζω ότι υπάρχουν καλοί λόγοι να πιστεύει κανείς πως το δεύτερο τρίμηνο θα είναι καλύτερο από το πρώτο», είπε ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Επιτάχυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους προέβλεψε ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προειδοποιώντας ωστόσο ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει «ο ασθενής της Ευρώπης» εάν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, η Γερμανία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους, γλυτώνοντας οριακά την ύφεση, καθώς το τελευταίο τρίμηνο του 2012 είχε συρρικνωθεί.

«Νομίζω ότι υπάρχουν καλοί λόγοι να πιστεύει κανείς πως το δεύτερο τρίμηνο θα είναι καλύτερο από το πρώτο», είπε ο Άσμουσεν σε εκδήλωση για ξένους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία χρειάζεται να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό της σύστημα, την παροχή ενέργειας, τις υποδομές, τις δημογραφικές αλλαγές, το φορολογικό σύστημα και την εισοδηματική ισότητα.

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα