Ανάκαμψη των επενδύσεων στη Γερμανία βλέπει ο Ρέσλερ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 15:55
UPD:16:09
EPA/MAURIZIO GAMBARINI

«Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία θα συνεχιστούν. Αυτό ισχύει και για το τρέχον έτος, αλλά και για το 2014», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του στο Reuters. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε.

Την εκτίμηση ότι η γερμανική οικονομία βελτιώνεται και ότι οι επενδύσεις θα ανακάμψουν πολύ σύντομα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου.

«Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία θα συνεχιστούν. Αυτό ισχύει και για το τρέχον έτος, αλλά και για το 2014», δήλωσε ο Ρέσλερ σε συνέντευξή του στο Reuters. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό, οι επενδύσεις, που μειώθηκαν το προηγούμενο έτος και το πρώτο τρίμηνο του 2013, θα ενισχυθούν «πολύ σύντομα» και «θα δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία».

Η γερμανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο, έπειτα από τη συρρίκνωση που είχε παρουσιάσει στα τέλη του 2012, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,1%, χαμηλότερο απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

«Η γερμανική οικονομία ανακάμπτει με αργό ρυθμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η στατιστική υπηρεσία της χώρας. «Ο βαρύς χειμώνας έπαιξε ρόλο στην αδύναμη αυτή ανάπτυξη», σημειώνει.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα