Ο Ν. Χριστοδουλάκης δεν «βλέπει» ανάκαμψη στην Ε.Ε. φέτος

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 19:38

Η αβεβαιότητα, αλλά και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης επενδυτών και καταναλωτών, λόγω πολέμου στο Ιράκ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την έναρξη της ανάκαμψης στην Ε.Ε. κατά το 2003.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο υπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας παρατεταμένης σύρραξης ή ακόμη και γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ προειδοποίησε για τις επιπτώσεις στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για μια σχετικά μεγάλη περίοδο. «Θα υπάρξει ένας φαύλος κύκλος αυξήσεων τιμών-μισθών, ο οποίος μπορεί εύκολα να διαταράξει το διεθνές οικονομικό σύστημα με αρνητικές μεσοπρόθεσμες συνέπειες».

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο υπουργός υπεραμύνθηκε του πλαισίου που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να αξιοποιήσει την ολοκλήρωση και διασύνδεση της ενιαίας αγοράς, το συνδυασμό γνώσης-επιχειρηματικότητας και τη διαδικασία ενοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα