Χαλκόρ: Επενδύσεις 24 εκατ. ευρώ το 2012

Παρουσίαση του Ομίλου στην ΕΘΕ
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 14:12
UPD:14:12

Στα 24 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι επενδύσεις του Ομίλου Χαλκόρ το 2012, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού να αφορά την εταιρεία Ελληνικά Καλώδια, στο πλαίσιο της έναρξης επενδυτικού προγράμματος με στόχο την επέκταση της παραγωγής υποβρύχιων καλωδίων.

Όπως επεσήμαναν εκπρόσωποι του Ομίλου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, το επενδυτικό πλάνο από το 2000 και μετά έχει ανέλθει σε 390 εκατ. ευρώ, προσανατολισμένο στην παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στη βελτίωση του κόστους παραγωγής.

Για την τρέχουσα χρήση εκτιμάται ότι, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν στο εσωτερικό αλλά και τη διαφαινόμενη αστάθεια που συνεχίζει να εκδηλώνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, ο Όμιλος θα συνεχίσει να έχει ως κύριο στρατηγικό του στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς σε βιομηχανικά προϊόντα και την ενίσχυση της δραστηριότητάς του σε νέες αγορές οι οποίες δεν έχουν επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα