EADS: Άλμα κερδοφορίας στο α’ τρίμηνο

Αυξήθηκαν οι παραδόσεις της Airbus
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 11:51
UPD:12:12
REUTERS/JEAN-PHILIPPE ARLES

Υπάλληλοι της Airbus χαιρετούν καθώς ποζάρουν για φωτογραφία μπροστά από το σούπερ τζάμπο Airbus A380 555 θέσεων, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στην Τουλούζ, στη Γαλλία.

Μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας της εμφάνισε η EADS κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, εν μέρει χάρη στην υψηλότερη παραγωγή στην θυγατρική της, Airbus, όπου τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 16%.

Σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της EADS Τομ Έντερς αναφέρει πως η εταιρεία «είχε ένα αρκετά καλό ξεκίνημα το 2013» και παραμένει επικεντρωμένη στη βελτίωση της κερδοφορίας της το 2013 και μετά.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
EADS: Ετοιμάζεται το Α350

Εντυπωσιακά αποτελέσματα ανακοίνωσε η εταιρεία αεροναυπηγικής και άμυνας της Ευρώπης EADS. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9%, στα 12,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίδοση που επετεύχθη χάρη στην αύξηση 16% των εσόδων από τo «βαρύ πυροβολικό» της εταιρείας, τα Airbus, που βρέθηκαν και πάλι στην κορυφή των παραδόσεων, αφήνοντας πίσω τα αμερικανικά Boeing. Τώρα η EADS στρέφει όλη της την προσοχή στο παρθενικό ταξίδι του A350, που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι, και θα είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στο αντίπαλο δέος 787 Dreamliner της Boeing.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 56% στα 741 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι στα 241 εκατ. ευρώ.

Η Airbus παρέδωσε 144 αεροσκάφη την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου, έναντι 131 αεροσκαφών το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της EADS επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για αύξηση των παραδόσεων εμπορικών αεροσκαφών φέτος σε 600-610, χάρη στην ισχυρή ζήτηση από τις αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα