Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2003 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι δείκτες των ιαπωνικών μετοχών. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Honda Motor Co., μετά την ανακοίνωση των οικονομικών εκθέσεων των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ενδέχεται να περιορίσει την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

«Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν περιμένω ότι όλα θα είναι ανθηρά μετά το τέλος του πολέμου», ανέφερε ο Yoichi Kuwata, ο οποίος διαχειρίζεται ένα δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με τη Nikko Global Asset Management Ltd. στη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας : «Μία ύφεση στις ΗΠΑ κάνει δύσκολα τα πράγματα, ειδικότερα για τις εξαγωγικές εταιρείες στην παρούσα φάση».

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 7.995,55 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix έχανε επίσης ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 791,63 μονάδες.

Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της Mizuho Financial Group Inc., κινήθηκαν ανοδικά, καθώς εκτιμάται ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα λάβει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για τα επισφαλή δάνεια.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times και στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200, κινούντο πτωτικά μετά την ανακοίνωση του δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ, αλλά και της πορείας των εταιρειών παροχής υπηρεσιών. Στη Σιγκαπούρη, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της DBS Group Holdings Ltd. και στην Αυστραλία οι μετοχές της News Corp., οδηγούσαν την πτώση.

Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στο Χογκ Κογκ, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Κίνα, ενώ απώλειες σημείωναν οι δείκτες στις λοιπές αγορές της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα