Επίδομα γάμου: Κανονικά θα το καταβάλλουν οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 10:46
UPD:10:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος απευθύνεται στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Η γ.σ του ΣΕΒ πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής και εκτός από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα , ομιλία θα απευθύνει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου, που προβλέπει η ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, στους εργαζόμενους που το λαμβάνουν και δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος μονομερούς περικοπής του, που παρέχει ο νόμος.

Τα παραπάνω προβλέπει ψήφισμα το οποίο ενέκρινε η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου με μεγάλη πλειοψηφία, μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή είναι συνεπής προς την εργασιακή πραγματικότητα που επικρατεί στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

«Οι επιχειρήσεις μας δίνουν τις υψηλότερες αμοιβές, τηρούν διαδικασίες ουσιαστικής συνεννόησης με τους εργαζομένους τους και είναι οι πλέον συνεπείς στην εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε όλη την οικονομία. Γι’ αυτό άλλωστε, περιπτώσεις μονομερούς μείωσης κατώτατου μισθού από 751 ευρώ σε 586 όπως προβλέπει ο νόμος, πρακτικά δεν έχουν υπάρξει», σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Τονίζει τέλος ότι «με αυτές τις αρχές και πρακτικές οι επιχειρήσεις-μέλη του θα αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπτώσεις από την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ, και την έναρξη της μετενέργειας».

Υπέρ της διατήρησης του επιδόματος γάμου, «ακόμα και εάν χρειαστεί να περιορισθεί για να σωθεί», τάχθηκε χθες και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν σήμερα, τελευταία ημέρα ισχύος της μετενέργειας της προηγούμενης σύμβασης και 42 κλαδικών συμβάσεων, νέα συνάντηση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), αναζητώντας συμβιβαστική λύση, με αιχμή τα θεσμικά ζητήματα και κυρίως το επίδομα γάμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα