Δ. Δασκαλόπουλος: Μη πειστικά τα επιχειρήματα των καθηγητών

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 13:45
UPD:14:10
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

«Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη στράτευση στην υπηρεσία των παιδιών μας. Αυτό απαιτεί το λειτούργημά τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Μη σοβαρά χαρακτήρισε τα επιχειρήματα των καθηγητών για την απεργία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, αναγνωρίζοντας πάντως τις «οδυνηρές» περικοπές που έχουν υποστεί οι εκπαιδευτικοί.

«Είναι αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί οδυνηρές μειώσεις στις αμοιβές τους, όμως τα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν την απεργία δεν είναι πειστικά, δεν είναι σοβαρά», ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

«Λυπάμαι γι αυτό, λυπάμαι επίσης και για το θέμα της επιστράτευσης. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη στράτευση στην υπηρεσία των παιδιών μας. Αυτό απαιτεί το λειτούργημά τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε  τέλος ότι η χώρα χρειάζεται ένα δικό της «εθνικό μνημόνιο ανασυγκρότησης», καθώς όπως είπε, «δεν θα έρθουν άλλα δανεικά για μισθούς, συντάξεις και τα δημόσια ελλείμματα».

«Τέσσερα χρόνια τώρα ζούμε για τη δόση μας. Με τίμημα τις θυσίες του λαού μας. Αυτό που δεν λέγεται τώρα είναι ότι δόσεις τέλος. Τα ευρωπαϊκά μνημόνια ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους. Χρειαζόμαστε τώρα ένα δικό μας, εθνικό μνημόνιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης για να ξαναδούμε άσπρη μέρα», σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα