Στα προ μνημονίου επίπεδα η απόδοση του 10ετούς

Βελτίωση των προοπτικών για την οικονομία
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 15:01
UPD:15:33
REUTERS/LASZLO BALOGH

Αποκλιμάκωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά τις τελευταίες ημέρες, σε μια εξέλιξη η οποία αντανακλά τη βελτίωση του κλίματος.

Ως αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2010, πριν δηλαδή η χώρα υπαχθεί στο καθεστώς του μνημονίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κυμαίνονταν σήμερα στο 9,5% με 9,6%, όσο περίπου ήταν και στις 15 Οκτωβρίου 2010.

Ενδεικτική του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι και η προτροπή της Morgan Stanley προς τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Οι εξελίξεις αυτές συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο μέσω των εντόκων γραμματίων. Στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων που πραγματοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών η απόδοση των τίτλων υποχώρησε στο 4,20% από 4,25% που είχε διαμορφωθεί τον προηγούμενο μήνα.

Η μείωση των αποδόσεων έχει συμπαρασύρει και το περιθώριο (spread), με αποτέλεσμα αυτό να κυμαίνεται στο 8,1%.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα