Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 08 Απριλίου 2003 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την έκθεση των ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι, ο δανεισμός των καταναλωτών μειώθηκε τον Φεβρουάριο, καταδεικνύοντας ότι οι πωλήσεις εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp. και της Canon Inc., ενδέχεται να μην αυξηθούν στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο δείκτης Nikkei, έχανε ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 8.149,45 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix υποχωρούσε κατά 0,7% φθάνοντας στις 804,83 μονάδες, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανικών και των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, να αποτελούν περίπου το ήμισυ των συνολικών απωλειών του δείκτη.

Η έκθεση για τον δανεισμό των καταναλωτών, έδειξε ότι οι δαπάνες στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι υποτονικές. Οι δαπάνες στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ιαπωνίας, ήταν επίπεδες τους δύο πρώτους μήνες του 2003, περίοδο κατά την οποία η ανεργία, έφθασε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα περίπου οκτώ μηνών.

Μία γρήγορη νίκη των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ, μπορεί να μην είναι ικανή να τονώσει τη διθενή ζήτηση, αλλά και τις τιμές των μετοχών, επισημαίνει μερίδα επενδυτών.

Αλλού στην Ασία, στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times έχανε ποσοστό 0,7%. Στην Αυστραλία, το Χογκ Κογκ και την Ταϊβάν σημείωναν απώλειες, ενώ στη Ν. Κορέα, την Κίνα, τις Φιλιππίνες και τη Ν. Ζηλανδία σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα