Μετριάζεται ο ενθουσιασμός στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 08 Απριλίου 2003 10:38

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη μετά τον περιορισμό των κερδών στη Wall Street προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο ενθουσιασμός από τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου έχει μετριαστεί, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται εκ νέου στην οικονομία και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Στις 10:33 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 3.885 μονάδες μειωμένος κατά 1,29%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.892 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,49% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.744,68 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 2,29%.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας με τη μετοχή της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics να υποχωρεί κατά 3,6%. Πτώση άνω του 3% σημειώνει και ο τίτλος της ομοειδούς γερμανικής εταιρείας Infineon Technologies.

Πτώση (1,4%) σημειώνει και η μετοχή του ελβετικού ασφαλιστικού ομίλου Swiss Life, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στο σύνολο της περυσινής χρήσης εμφάνισε ζημίες ύψους 1,69 δισεκ. ελβετικών φράγκων. Η διοίκηση του ομίλου ωστόσο προέβλεψε επιστροφή σε κερδοφόρα αποτελέσματα κατά την τρέχουσα χρήση, εάν δεν επιδεινωθούν οι συνθήκες στα χρηματιστήρια.

Τέλος, μικρή πτώση σημειώνει η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Tesco παρά το γεγονός ότι στο εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν κατά 13% φθάνοντας τα 573 εκατ. λίρες.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εαρινές προβλέψεις της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και η βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου στη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα