Το ευρώ θα ξεπεράσει την κρίση, εκτιμά το 76% των Γερμανών

Εμπιστοσύνη στο ενιαίο νόμισμα δείχνουν οι Γερμανοί σύμφωνα με δημοσκόπηση
Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013 23:16
UPD:23:23
REUTERS/MAL LANGSDON

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γερμανούς (ποσοστό 76%) πιστεύουν ότι το ενιαίο νόμισμα θα ξεπεράσει την παρούσα κρίση και να εξακολουθήσει να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια.

Εμπιστοσύνη στο ευρώ εξακολουθούν να έχουν οι Γερμανοί, οι οποίοι πιστεύουν ότι το ενιαίο νόμισμα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest dimap που μετέδωσε το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γερμανούς (ποσοστό 76%) πιστεύουν ότι το ενιαίο νόμισμα θα ξεπεράσει την παρούσα κρίση και να εξακολουθήσει να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια. Ακριβώς το ίδιο ποσοστό θεωρεί ότι το ευρώ είναι μια καλή ιδέα που εφαρμόστηκε με λάθος τρόπο.

Περίπου έξι στους δέκα (ποσοστό 58%) πιστεύουν ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ.

Σημαντικό ωστόσο είναι και το ποσοστό εκείνων (36%) που θεωρούν ότι η Γερμανία δεν χρειάζεται το ευρώ.

Τέλος το 37% κρίνει ότι θα ήταν καλό πράγμα αν ένα κόμμα που τάσσεται κατά του ευρώ, όπως το νεοσυσταθέν Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), εκπροσωπηθεί στην Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, την Μπούντεσταγκ.

Αισιόδοξοι για το μέλλον οι Γερμανοί

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνα της Metallrente για λογαριασμό της εφημερίδας Frankfurter Rundschau, ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον τους εμφανίζονται οι νέοι της Γερμανίας, παρά τα διαρκώς αυξανόμενα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση και το περίπλοκο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 95% των Γερμανών ηλικίας 17-27 ετών αισθάνεται σιγουριά για το μέλλον, ενώ ένας στους τρεις δεν θεωρεί ότι θα μείνει ποτέ άνεργος.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα