Με αργούς ρυθμούς η ανάκαμψη στη Σιγκαπούρη

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 08:43
UPD:10:08
REUTERS/EDGAR SU

Για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε την εκτίμηση 1-3%.

Με μέτριους ρυθμούς αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος η οικονομία της Σιγκαπούρης, η οποία αντλεί ώθηση από τη βελτίωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο η ανάκαμψη αναμένεται πιο αργή από αυτή που υποδήλωναν οι πρόσφατες ανοδικές τάσεις.

Όσον αφορά στην εκτίμηση για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε την εκτίμηση 1-3%. Στήριξη παρέχουν στη ζήτηση οι ενδείξεις για τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και η υποχώρηση των κινδύνων όσον αφορά στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

«Σε σύγκριση με το 2012, η συνολική ανάπτυξη της οικονομίας φέτος αναμένεται να αντλήσει τη δυναμική της από την αντιστροφή του κλίματος όσον αφορά στη ζήτηση από το εξωτερικό, ενώ η εγχώρια ζήτηση παραμένει ελαστική», αναφέρει η εξαμηνιαία έκθεση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας αναμένεται να παραμείνουν δυσχερείς, καθώς οι περιορισμοί που ισχύουν για τους εργαζόμενους από το εξωτερικό εξακολουθούν να περιορίζουν την προσφορά εργασίας.

Προβλέπει, ωστόσο, αντιστροφή του κλίματος στον κλάδο των ηλεκτρονικών ειδών που πλήττεται το τελευταίο διάστημα, χάρη στις βελτιωμένες προοπτικές του παγκόσμιου τεχνολογικού κλάδου.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα