Επενδύσεις 121 εκατ. ευρώ από την ΕΛ.ΤΕΧ.-ΤΕΒ

Μέρισμα 0,13 ευρώ ανά μετοχή
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 17:41
UPD:17:44

Τη νέα στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ ΑΕ παρουσίασαν σήμερα ανώτατα στελέχη στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Στόχος είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης στον κατασκευαστικό κλάδο, μέσω της θυγατρικής Ακτωρ, που έχει αποκτήσει το ανώτατο κατασκευαστικό πτυχίο, και των εταιρειών Τομή, Κάστωρ, Τρίγωνο, ΤΕΜΚΑΤ.

Η διοίκηση εστιάζει στη σημαντική συμμετοχή του Ομίλου στα έργα παραχωρήσεων, με κυριότερα την Αττική Οδό και τη ζεύξη Ρίου–Αντιρρίου, ενώ διεκδικεί και νέα έργα, όπως τέσσερις αυτοκινητόδρομους, την υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης, αεροδρόμια στην Κύπρο και τέσσερις σταθμούς αυτοκινήτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η διοίκηση αναφέρθηκε και στην εκμετάλλευση των επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας μέσω των θυγατρικών ΗΛΕΚΤΩΡ και ΗΕ&D. Ο Ομιλος έχει εξασφαλίσει 21 άδειες παραγωγής ενέργειας από αιολικά πάρκα, ενώ λειτουργεί μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα από τις δραστηριότητες αυτές εκτιμώνται σε 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχες μονάδες σχεδιάζονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Επίσης έχει άδεια παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο στην Καβάλα σε συνεργασία με τη γαλλική EDF και σε συνεργασία με την εταιρεία Σιδενόρ του Ομίλου Βιοχάλκο υπέβαλε αίτηση στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Ανάπτυξης για άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου ισχύος 440 MW με καύσιμο φυσικό αέριο στην Βοιωτία.

Στον τομέα αξιοποίησης ακινήτων και παροχής υπηρεσιών μέσω της θυγατρικής της REDS, ήδη λειτουργεί το ψυχαγωγικό πάρκο Veso Mare στην Πάτρα, ενώ κατασκευάζεται ψυχαγωγικό πάρκο στο Ιλιον και 200 κατοικίες στο λόφο Παλλήνη, σε έκταση 46 στρεμμάτων. Επίσης υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης των ακινήτων στη Κάντζα και τη Γυαλού, βάσει του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τα Μεσόγεια.

Η απόκτηση του 49% της Εταιρείας Καζίνο Πάρνηθας σε συνεργασία με τη Hyatt δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας σημαντικών προοπτικών για τον Ομιλο.

Η εταιρεία υλοποίησε μέχρι τα τέλη του 2002 επενδύσεις ύψους 382 εκατ. ευρώ στους τομείς κατασκευής, παραχώρησης, ενέργειας και ανάπτυξης ακινήτων, ενώ έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις 121 εκατ. ευρώ, για τους ίδιους τομείς, αλλά και γι' αυτόν του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το μέρισμα που θα διανεμηθεί για την χρήση του 2002 θα ανέλθει σε 0,13 ευρώ ανά μετοχή. Το 2003 τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 10%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα