Επιδότηση 4,7 εκ. ευρώ στην Telestet για ενεργειακή επένδυση

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 17:48

Επιδότηση 4,7 εκ. ευρώ ενεκρίθη για την Telestet από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Γ' ΚΠΣ, για την εγκατάσταση υβριδικών ηλιακών συστημάτων ηλεκτροδότησης σε σταθμούς βάσης της σε όλη την Ελλάδα.

Το σύστημα είναι ικανό να τροφοδοτεί τον σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ ηλεκτρογεννήτριες ντίζελ τίθενται σε λειτουργία μόνο όταν η ηλιακή ενέργεια που έχουν συσσωρεύσει τα φωτο-βολταϊκά πλαίσια δεν επαρκεί για τις ενεργειακές ανάγκες του σταθμού.

Η Telestet χρησιμοποιεί οικολογικά υβριδικά συστήματα ηλιακής ενέργειας σε αγροτικούς σταθμούς βάσης του δικτύου της, έχοντας ήδη εγκαταστήσει δύο πιλοτικά συστήματα στην Κερατέα και στη λίμνη Κερκίνη της Δράμας. Το πρόγραμμα εγκατάστασης των εναλλακτικών συστημάτων ενέργειας είναι πενταετές και προβλέπει αρχικά την τοποθέτηση 22 συστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι σταθμοί βάσης της Telestet που θα παίρνουν ενέργεια από τα υβριδικά ηλιακά συστήματα ενέργειας θα φτάνουν τους 80.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα