Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Αλ. Τουρκολιάς

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 17:51
UPD:17:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Αλέξανδρος Τουρκολιάς (αριστερά) και ο πρόεδρος της τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς.

Την άποψη πως οι βασικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας έχουν πλέον διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλ. Τουρκολιάς.

«Η συνακόλουθη μείωση της αβεβαιότητας και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις. Δίνουν ταυτόχρονα ελπίδες πως θα επιτευχθεί μια διατηρήσιμη αναστροφή του κλίματος, που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη. Πρώιμες ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσαν να εμφανιστούν ακόμη και κατά τη διάρκεια του έτους», σημείωσε.

Αναφερόμενος γενικότερα στο τραπεζικό σύστημα είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ενθαρρυντικό ότι έχουν εμφανιστεί ενδείξεις σταθεροποίησης του ρυθμού δημιουργίας νέων επισφαλειών.

Όπως είπε, από το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και τους πρώτους μήνες του 2013 οι νέες επισφάλειες στην Ελλάδα μειώνονται σε σχέση με αυτές κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2012.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα