Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2003 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Sony Corp., καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί, ότι, οι αμερικανικές εταιρείες θα κάνουν προβλέψεις για μειωμένα κέρδη και πως η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δεν θα ανακάμψει αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ.

Οι μετοχές της TDK Corp., της Tokyo Electron Ltd. και άλλων εταιρειών που δραστηριποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ πρόκειται να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τα κέρδη του τριμήνου, τα οποία θα ανακοινώσουν την επόμενη εβομάδα, σύμφωνα με την Goldman, Sachs & Co.

«Οι επενδυτές μειώνουν τα μερίδια που κατέχουν στις εξαγωγικές εταιρείες, επειδή η αμερικανική οικονομία υποχωρεί και το επιχειρηματικό κλίμα θα είναι χειρότερο το τρέχον έτος», είπε ο Kiyohide Nagata, ο οποίος διαχειρίζεται ιαπωνικές μετοχές αξίας 1,2 δισ. δολ. με την Prudential Investment Management (Japan) Inc., συμπληρώνοντας : «Εχουμε πολλούς λόγους να προχωρήσουμε σε πώληση μετοχών και όχι σε αγορά». Προσφάτως ο Nagata, πούλησε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Sony, της Advantest Corp. και της Rohm Co.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο έχανε ποσοστό 1,4% στις 11 π.μ., τοπική ώρα και ο Topix υποχωρούσε κατά 1,3%.

Αλλού στην περιφέρεια, οι μετοχές της News Corp., της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας μέσων στον κόσμο, οδήγησαν τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κατά 0,3% χαμηλότερα.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,4%, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE σημείωνε κέρδη 1% και στη Σιγκαπούρη, ο Straits Times εμφάνιζε άνοδο 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα