Δίκτυο εξειδικευμένων νομικών για την υποστήριξη των ελλήνων εξαγωγέων

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 17:11
UPD:17:16
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

«Στο ρωμαϊκό δίκαιο λέγεται ότι η συναίνεση φτιάχνει τους νόμους. Εμείς οι εξαγωγείς λέμε ότι οι συνέργιες αυξάνουν το εμπόριο», επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΣΕ Χριστίνα Σακελλαρίδη (φωτογραφία αρχείου).

Η ανάπτυξη δικτύωσης και συνεργιών, ώστε οι έλληνες εξαγωγείς να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες νομικής υποστήριξης σε περισσότερες από 25 χώρες του κόσμου αποφασίστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Warwick Legal Network (WNL) στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αποφασίστηκε ο συντονισμός κοινών δράσεων μεταξύ Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του WNL, κίνηση που, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ειδικά μετά τα τελευταία κρούσματα κακόβουλης κατοχύρωσης ακόμη και ελληνικών ποικιλιών κρασιού, σε χώρες όπως η Κίνα, καθώς και σε περιστατικά διεκδίκησης πληρωμών από εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων.

«Στο ρωμαϊκό δίκαιο λέγεται ότι η συναίνεση φτιάχνει τους νόμους. Εμείς οι εξαγωγείς λέμε ότι οι συνέργιες αυξάνουν το εμπόριο», επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΣΕ Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του WLN, Wim Wejiers, επεσήμανε ότι «η ανάγκη για επιστροφή στην ανάπτυξη περνάει μέσα από τα δίκτυα συνεργασιών», ενώ ο διευθυντής του δικτύου Stuart Miller, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σταδιακά επανέρχεται η σταθερότητα στην Ελλάδα και ανακτάται η εμπιστοσύνη των εμπορικών εταίρων της χώρας, ώστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές ευκαιρίες συνεργασιών που ως τώρα επισκιάζονταν από τις φήμες για το λεγόμενο Grexit».

Υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνέργιες σε τομείς όπως οι χρηματοδοτήσεις, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η δικτύωση με ξένους αγοραστές και γνωστοποίησε ότι στο προσεχές δ.σ. του WLN θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες καθιέρωσης ενός δικτύου επικοινωνίας και υποστήριξης των ελλήνων εξαγωγέων, μέσω του ΠΣΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα