Αποσύρεται η διάταξη για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 16:34
UPD:16:42
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς είχε απειλήσει με αποχώρηση της Ένωσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ

Αποσύρεται, σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η διάταξη για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), μετά από έντονες αντιδράσεις των επαγγελματοβιοτεχνών.

Η διάταξη προέβλεπε τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθανε έως και το 130% επί του συντάξιμου μισθού, για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε στη σύσκεψη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, Εργασίας Ι. Βρούτση και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη και Φ.Σαχινίδη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης, αποτελούσε ισοδύναμο μέτρο του τέλους 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, που δεν θα επιβληθεί τελικά, ενώ δεν θα οδηγούσε σε μειώσεις μεγαλύτερες του 10%.

Η ΓΣΕΒΕΕ όμως υποστήριζει πως η μείωση απειλούσε το σύνολο των συντάξεων του Οργανισμού και θα έφθανε έως το 35%.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς είχε απειλήσει με αποχώρηση της Ένωσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ, ενώ ο αντιπρόεδρος Νίκος Σκορίνης, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η ΓΣΕΒΕΕ από τα μέλη της στάση πληρωμών προς τον Οργανισμό σε περίπτωση που το υπουργείο Εργασίας επέμενε στην επίμαχη διάταξη.

Νωρίτερα το μεσημέρι η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζητώντας συνάντηση μαζί τους, τόνιζε μεταξύ των άλλων ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία, «σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα