Apple: Μείωση κερδών, αύξηση εσόδων το α’ τρίμηνο

Υψηλότερο μέρισμα για τους μετόχους
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 11:00
UPD:12:43
REUTERS/MIKE SEGAR

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν πάντως τις προσδοκίες πολλών αναλυτών, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις των iPhone και iPad ώθησαν τα έσοδα της εταιρείας στα 43,6 δισ. δολάρια.

Την πρώτη τριμηνιαία πτώση της κερδοφορίας της σε διάστημα 10 ετών ανακοίνωσε η Apple, γνωστοποιώντας πάντως πως θα αυξήσει το μέρισμα που διανέμει στους μετόχους της.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 9,5 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2013, έναντι κερδών 11,6 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

REUTERS

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν πάντως τις προσδοκίες πολλών αναλυτών, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις των iPhone και iPad ώθησαν τα έσοδα της εταιρείας στα 43,6 δισ. δολάρια.

Όπως έγινε γνωστό, η Apple πούλησε 37,4 εκατομμύρια iPhone και 19,5 εκατομμύρια iPad, παγκοσμίως, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ο ανταγωνισμός «χτυπά» και την Apple

Ο σκληρός ανταγωνισμός στην αγορά κινητών τηλεφώνων φαίνεται ότι τελικά άγγιξε και την Apple που ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης κατά 18%. Η μειωμένη ζήτηση εξαιτίας του ανταγωνισμού με την Samsung και την HTC προκάλεσε τη συρρίκνωση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας κατά 40% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2012. Η καθοδική πορεία της μετοχής τους τελευταίους μήνες είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 285 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο μοναδικός τρόπος για να επανακάμψει η εταιρεία στη θρυλική πορεία που ακολουθούσε τα τελευταία δέκα χρόνια είναι να ανακαλύψει νέες ιδέες για γκάτζετς όπως τα iphone. 

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ επεσήμανε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Apple έχει επιβραδυνθεί και τα περιθώριά της έχουν υποχωρήσει από τα «εξαιρετικά υψηλά επίπεδα» του 2012.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα