Πενταετείς άδειες παραμονής για επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 14:35
UPD:14:52
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Οι ρυθμίσεις που έρχονται να απαντήσουν σε αιτήματα της αγοράς είναι και οι πιο επιτυχημένες, που σε βάθος χρόνου θα λειτουργήσουν θετικά για την οικονομία μας, καθώς το μέτρο αυτό αφορά σχεδόν το σύνολο των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στη χώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ησαΐας.

Πενταετείς άδειες παραμονής στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στις δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και του Invest in Greece για τη διευκόλυνση ξένων υπηκόων που θέλουν να επενδύσουν σε ελληνικά ακίνητα.

Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα σε υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι προβαίνουν σε αγορά ή δεκαετή χρονομεριστική μίσθωση ακινήτων ύψους 250.000 ευρώ και άνω, να λάβουν πενταετή άδεια παραμονής, με δυνατότητα ανανέωσης για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΥΠΑΝ και το Invest in Greece αναφέρθηκε ότι είναι υψηλό το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον Ρώσων, Κινέζων για την ελληνική αγορά ακινήτων.

Στόχος του μέτρου με τις ειδικές άδειες παραμονής είναι να επενδύσουν άνθρωποι για περισσότερο καιρό στη χώρα μας, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και διευκρίνισε ότι δεν δίνεται άδεια εγκατάστασης και εργασίας, ούτε υπολογίζονται αυτά τα έτη παραμονής για την απόκτηση ιθαγένειας.

«Οι ρυθμίσεις που έρχονται να απαντήσουν σε αιτήματα της αγοράς είναι και οι πιο επιτυχημένες, που σε βάθος χρόνου θα λειτουργήσουν θετικά για την οικονομία μας, καθώς το μέτρο αυτό αφορά σχεδόν το σύνολο των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στη χώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ησαΐας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, η ρύθμιση αυτή, η οποία περιλαμβάνεται στον νέο επενδυτικό νόμο, διευκολύνει σημαντικά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, αλλά και αραβικές χώρες, να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική αγορά για επενδύσεις σε υψηλής αξίας ακίνητα.

Αφαιρεί ένα σημαντικό γραφειοκρατικό εμπόδιο και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγοράς, έναντι χωρών της ΕΕ, που ήδη προσφέρουν ανάλογα κίνητρα, όπως η Ουγγαρία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Επίσης ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη τουριστικών συγκροτημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν και καταλύματα που οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να αγοράζουν και να μισθώνουν για το διάστημα που οι ίδιοι δεν βρίσκονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα λεγόμενα condo hotels, τα οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα