ΠΣΕ: Προώθηση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων

Τρίτη, 15 Απριλίου 2003 11:00

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) θα είναι ο συντονιστής προγράμματος για την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων εθνικής σημασίας σε επιλεγμένες αγορές.

Το πρόγραμμα, που πρόκειται να υποβληθεί για την υπαγωγή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006» Μέτρο 4.3, θα είναι τριετούς διάρκειας και εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην αύξηση των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων που έχουν δυνατότητες τοποθέτησης σε αγορές κατ΄ αρχήν των χωρών-μελών της Ε.Ε.. Ιδιαίτερη εργασία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΣΕ, θα γίνει για τρεις χώρες της νέας διεύρυνσης και τις Η.Π.Α..

Εκτός από τη συμμετοχή σε καλά οργανωμένες και με μεγάλη παράδοση εκθέσεις, θα οργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις για την προβολή προϊόντων μεσογειακής δίαιτας, υγιεινής διατροφής, ημερίδες και επιδείξεις ελληνικής κουζίνας, ενώ θα εκδοθούν ειδικά φυλλάδια προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τα προϊόντα που θα προβληθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα