Γαλλία : Αύξηση 0,6% της βιομηχανικής παραγωγής

Τρίτη, 15 Απριλίου 2003 11:19

Αύξηση, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σημείωσε τον Φεβρουάριο, η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία, με την αύξηση της παραγωγής ενέργειας και καταναλωτικών αγαθών.

Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για μείωση 0,4%. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα, οριστικά στοιχεία η βιομηχανική παραγωγή είχε σημειώσει τον Ιανουάριο αύξηση 1,6% σε μηνιαία βάση.

Οπως αναφέρει το Bloomberg News, η σημερινή έκθεση της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee παρέχει ένδειξη ότι η μεταποίηση απέτρεψε τη συρρίκνωση της υπ' αριθμόν δύο οικονομίας της ευρωζώνης στο πρώτο τρίμηνο φέτος. Η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 3% μετά την αύξηση σε ποσοστό 6,7%, που είχε σημειώσει τον Ιανουάριο.

Εξαιρουμένης της ενέργειας και των τροφίμων, η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία αυξήθηκε τον Φεβρουάριο κατά 0,3%.

Η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά 1,1% ενώ αυτή των εξαρτημάτων και άλλων ενδιάμεσων αγαθών σημείωσε αύξηση κατά 0,5%.

Αμετάβλητη παρέμεινε η παραγωγή μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρήγαγαν τον Φεβρουάριο 1,1% λιγότερα αυτοκίνητα από ό,τι ένα μήνα νωρίτερα. Μειωμένη κατά 0,8% ήταν η παραγωγή της βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα