Λαγκάρντ: Η κυπριακή λύση δεν αποτελεί πρότυπο

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 19:46
UPD:20:15
REUTERS/JIM BOURG

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

«Ειδική περίπτωση» χαρακτήρισε την Κύπρο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση που επιλέχθηκε για τη χώρα δεν αποτελεί «πρότυπο».

Η κ. Λαγκάρντ δεν έκανε κάποια αναφορά στην Ελλάδα, ενώ για την Ευρωζώνη τόνισε ότι το πρόβλημα επικεντρώνεται στον τραπεζικό τομέα, σημειώνοντας ως μοναδική επιλογή τη συνέχιση της πολιτικής για δημοσιονομική εξυγίανση και για τραπεζική ενοποίηση.

Επεσήμανε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να έχει περιθώρια να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική. «Από όλες τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου, η ΕΚΤ είναι η μόνη που σαφώς έχει ακόμα περιθώρια ελιγμών», παρατήρησε.

Δεν έκρυψε επίσης την ανησυχία της για την ύφεση στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι σε πολλές χώρες η πρόοδος στις αγορές δεν έχει συνοδευτεί και με πρόοδο στην πραγματική οικονομία και στις ζωές των ανθρώπων.

IMF
Το ΔΝΤ για την Κύπρο

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε ότι η παγκόσμια κρίση δημιούργησε μία οικονομία τριών ταχυτήτων, προσθέτοντας παράλληλα ότι «έχουμε αποφύγει τα χειρότερα».

Επισήμανε συγκεκριμένα ότι οι διαφορές μεταξύ των τριών ζωνών είναι πολύ έντονες, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν χώρες που τα πηγαίνουν καλά, εκείνες που εφαρμόζουν επιτυχώς μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές και αυτές που παραμένουν προβληματικές και έχουν ακόμα να διανύσουν μεγάλη απόσταση. Στην πρώτη κατηγορία συμπεριέλαβε την ανατολική Ασία, στη δεύτερη τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία και στην τρίτη την Ευρωζώνη μαζί με την Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα