Πάνω από τα 1,30 δολάρια το ευρώ

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 13:14

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1,30 δολαρίων ανήλθε σήμερα το ευρώ, το οποίο ωστόσο παραμένει ευάλωτο καθώς ενισχύονται οι εκτιμήσεις για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ.

Τις εκτιμήσεις αυτές τροφοδότησαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε την Τετάρτη το μέλος της κεντρικής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν υπέρ της υιοθέτησης πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής εάν εξασθενήσει περαιτέρω η οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές δεν είναι σίγουροι κατά πόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να πλήξει το ευρωπαϊκό νόμισμα. Σε αντίθεση με τη Fed και την Τράπεζα της Ιαπωνίας, η ΕΚΤ δεν τυπώνει χρήμα ως μέσο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Πολλοί, εκτιμούν, επίσης ότι η παροχή περαιτέρω μέτρων τόνωσης της οικονομίας θα έδινε ώθηση στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη.

Στις 13.06 (ώρα Ελλάδος), το ενιαίο νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,27% στα 1,3067 δολάρια. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, κατέγραφε κέρδη 0,64% και ανερχόταν στα 128,69 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα