Κέρδη στη Wall Street

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 23:53

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μία ημέρα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση από το Νοέμβριο.

Θετικά επέδρασαν στο επενδυτικό κλίμα τα στοιχεία για τις ανεγέρσεις κατοικιών, τον πληθωρισμό και τη βιομηχανική παραγωγή.

Ειδικότερα, «άλμα» 47% κατέγραψαν οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών τον Μάρτιο, σε ετήσια βάση, ενισχύοντας τις προσδοκίες για δυναμική ανάκαμψη στην αμερικανική αγορά στέγης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι ενάρξεις ανήλθαν σε 1,04 εκατομμύρια τον προηγούμενο μήνα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 930.000.  Σε μηνιαία βάση, σημειώθηκε αύξηση 7%.

Με ρυθμό μεγαλύτερο από τον αναμενόμενο αυξήθηκε και η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, η βιομηχανική παραγωγή τον προηγούμενο μήνα ενισχύθηκε κατά 0,4%, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση. Οι αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση 0,2% σε μηνιαία βάση.

Πτώση σημείωσε για πρώτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης, ο ΔΤΚ υποχώρησε κατά 0,2% τον Μάρτιο, σε μηναία βάση, μετά από αύξηση 0,7% που είχε σημειώσει τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

Με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Coca Cola και Walt Disney ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Verizon και AT&T.

O δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 1,08% στις 14.756,70 μονάδες, ο δείκτης S&P κινήθηκε υψηλότερα 1,43% στις 1.574,56 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,50% στις 3.264,63 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα