Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2003 07:02
UPD:07:16

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της TDK Corp. και άλλων εταιρειών με ηλεκτρονικά, μετά την ανακοίνωση της Advanced Micro Devices Inc., ότι, οι ζημίες της διευρύνθηκαν, ύστερα από τη μείωση των πωλήσεων, ανακόπτοντας την αισιοδοξία ότι η ζήτηση αυξάνεται.

Ο δείκτης Nikkei, έχανε 0,6%, φθάνοντας στις 7.831,38 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix υποχωρούσε κατά 0,2%, φθάνοντας στις 787,45 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, να αποτελούν το 66% των συνολικών απωλειών του δείκτη.

«Δεν έχουμε δει κάτι, το οποίο να επιβεβαιώνει ότι η ζήτηση ανακάμπτει για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας», ανέφερε η Hisako Furuta, η οποία διαχειρίζεται μετοχές αξίας 37 εκατ. δολ. με την ING Mutual Funds Management Co., στο Τόκυο. Η ίδια, προτιμά μετοχές εταιρειών λιανικής πώλησης, όπως της Ito-Yokado Co. και της Aeon Co., οι οποίες τον περασμένο μήνα ανακοίνωσαν υψηλότερα κέρδη.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 0,7%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., καθώς ανησυχία επικρατεί σχετικά με τη ζήτηση κινητών τηλεφώνων, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω, των αποτελεσμάτων της Motorola Inc. για τις συνολικές πωλήσεις συσκευών.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης TWSE, έχανε ποσοστό 0,6%. Οι μετοχές της Quanta Computer Inc., της οποίας μεγαλύτερος πελάτης είναι η Apple Computer Inc., μετά την ανακοίνωσή της, ότι, τα καθαρά της κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, υποχώρησαν σε ποσοστό 65%. Οι μετοχές της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd. στη Σιγκαπούρη, κινούντο πτωτικά, μετά την ανακοίνωση ζημιών, για ένατο συνεχές τρίμηνο.

Στις Φιλιππίνες η αγορά είναι κλειστή σήμερα, ενώ αύριο κλειστές θα παραμείνουν οι αγορές στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, το Χογκ Κογκ, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ινδία, εν όψει του Πάσχα των καθολικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα