Απώλειες στη Wall Street

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 23:54
UPD:23:54

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαιτίας της επιδείνωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και των αποθαρρυντικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν  για τις πωλήσεις λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο.

Ειδικότερα τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα μηνών σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, καθώς οι Αμερικανοί περιόρισαν τις δαπάνες τους στις περισσότερες κατηγορίες καταναλωτικών ειδών.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις στον λιανικό τομέα υποχώρησαν κατά 0,4%, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση, έναντι αύξησης 1% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Παράλληλα επιδείνωση παρουσιάζει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, στον απόηχο των αδύναμων στοιχείων για την απασχόληση και εν αναμονή περικοπών στις δημόσιες δαπάνες.

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, ο δείκτης των Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και του Thomson Reuters σημείωσε «βουτιά» στο 72,3 τον Απρίλιο, έναντι 79,3 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Home Depot και McDonald ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Alcoa και Chevron.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε αμετάβλητος στις 14.865,06 μονάδες, ο δείκτης S&P υποχώρησε κατά 0,28% στις 1.588,86 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,16% στις 3.294,95 μονάδες.

Εβδομαδιαία κέρδη 2,1% για τον Dow, 2,3% για τον S&P και 2,8% για τον Nasdaq



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα