Aegean: Συνεχίζεται η έρευνα της Κομισιόν για τη συγχώνευση με Olympic Air

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 14:56
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Η Β’ φάση διερεύνησης αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Απριλίου και μπορεί να κρατήσει έως 90 εργάσιμες μέρες, χωρίς να είναι απαραίτητη η εξάντληση αυτού του διαστήματος.

Στη Β’ φάση ενδελεχούς διερεύνησης της συμφωνίας εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines αναμένεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την Aegean.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο και στοιχεία για να μπορέσουν να εξετάσουν την πρόταση και για να διαπραγματευτούν με την Aegean δεσμεύσεις ή αντισταθμίσεις, που η εταιρεία έχει ήδη προτείνει ή μπορεί περαιτέρω να προτείνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η Β’ φάση διερεύνησης αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Απριλίου και μπορεί να κρατήσει έως 90 εργάσιμες μέρες, χωρίς να είναι απαραίτητη η εξάντληση αυτού του διαστήματος.

Οι αντισταθμίσεις οι οποίες συζητούνται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εμπιστευτικές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως λόγω όμως της έντονης κρίσης και ύφεσης που έχει περιορίσει το εισόδημα των Ελλήνων την τελευταία τετραετία, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων δεσμεύσεων η Aegean έχει ήδη προτείνει και τη διαμόρφωση δεσμευτικού πλαισίου τιμολογιακής πολιτικής για τις επηρεαζόμενες από τη συμφωνία διαδρομές εσωτερικού.

«Η ανάγκη για τη δημιουργία μια ανταγωνιστικής, βιώσιμης ελληνικής εταιρείας με ικανό μέγεθος για να προσφέρει στήριξη στον τουρισμό της χώρας μας καθίσταται επιτακτικότερη από τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας που δυστυχώς τείνουν να ενισχύσουν την ύφεση», τόνισε ο κ. Βασιλάκης και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «για το χρόνο και το δυναμικό που αφιέρωσαν και συνεχίζουν να αφιερώνουν στην υπόθεσή μας».

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί τους για να πετύχουμε τις απαραίτητες  συνέργειες, διασφαλίζοντας παράλληλα τον καταναλωτή», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Aegean.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΡΑΙΓ



Σχολιασμένα