Σταθεροποίηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 10:38
UPD:10:54

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων μηνών στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Στις 10.14 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 παρέμενε αμετάβλητος στις 1.186,60 μονάδες, στα υψηλά μίας εβδομάδας περίπου.

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 δεν παρουσίαζε ουσιαστική μεταβολή και διαμορφωνόταν στις 6.386,35 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχυόταν οριακά κατά 0,1% στις 3.748,13 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη παρέμενε σταθερός στις 7.813,66 μονάδες.

Οι επενδυτές εμφανίζονται διχασμένοι μετά την άνοδο των αμερικανικών δεικτών Dow Jones και S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά σχετικά με το εάν αυτή είναι μια νέα ευκαιρία για αγορά μετοχών ή μια ένδειξη ότι το ράλι των παγκόσμιων αγορών έχει παρατραβήξει.

«Οι επενδυτές που παρακολουθούν την αμερικανική αγορά ίσως θεωρήσουν καλό σημάδι [την άνοδο] για να τοποθετηθούν στις ευρωπαϊκές αγορές, βάσει της συνεχιζόμενης δυναμικής», σχολιάζει στο Reuters ο Τζο Νίμπουρ από τη Central Markets.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής, οι τοποθετήσεις χρειάζονται προσοχή, καθώς όταν η αγορά βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ο κίνδυνος πτώσης υπερισχύει.

Βουτιά της τάξης του 13,7% σημείωνε στις 10.35 (ώρα Ελλάδος) η μετοχή της ρωσικής εξορυκτικής, μετά την προειδοποίησή της για έντονες πτωτικές τάσεις στις διεθνείς αγορές χάλυβα. Στον αντίποδα, κέρδη 4,85% κατέγραφε η μετοχή της αλυσίδας Marks & Spencer μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της, τα οποία υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα