ΟΤΟΕ: Υπόθεση εθνικής σημασίας η επιτυχία των ΑΜΚ Εθνικής - Eurobank

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 17:21
ICON /ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ

Η ΟΤΟΕ ζητεί από την κυβέρνηση αλλά και την τρόικα να συνδράμουν στην προσπάθεια των δύο τραπεζών ώστε να διαλύσουν «τις υποψίες για την πορεία της υπόθεσης αυτής από την έναρξή της μέχρι σήμερα».

Υπόθεση εθνικής σημασίας χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος την επιτυχία των αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής και της Eurobank, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό του 10% για να διατηρηθεί το management των δύο τραπεζών σε ελληνικά χέρια.

«Το μήνυμα της ΟΤΟΕ σε όσους σχεδίασαν την συγχώνευση Εθνικής – Eurobank και στη συνέχεια ανακάλυψαν δήθεν αδυναμίες ολοκλήρωσης του εγχειρήματος και προσπαθούν να βρουν ‘Ιφιγένειες’ για να φορτώσουν το πολιτικό και οικονομικό κόστος αυτών των επιλογών τους, πρέπει να το ξανασκεφθούν όσο υπάρχει χρόνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Ζητεί επίσης από την κυβέρνηση αλλά και την τρόικα να συνδράμουν στην προσπάθεια των δύο τραπεζών ώστε να διαλύσουν «τις υποψίες για την πορεία της υπόθεσης αυτής από την έναρξή της μέχρι σήμερα».

«Ειδικά η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, οφείλουν να στηρίξουν έμπρακτα με πολιτικές και θεσμικές παρεμβάσεις την υπόθεση των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου και της Ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών», τονίσει η ΟΤΟΕ, προειδοποιώντας ότι εάν αδρανήσουν ή πράξουν τα αντίθετα, «θα είναι υπόλογοι απέναντι στη χώρα και την ελληνική κοινωνία».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα